14 Janar 1896, shoqëritë patriotike shtrijnë degët nga Kostandinopoja në Egjipt

Në Egjipt, më 14 Janar 1896, u themelua “Dega e Shoqërisë së Kostandionpojës për shkronjat shqip”. Ajo zhvilloi një veprimtari të dendur për përhapjen e ndjenjave kombëtare midis mërgimtarëve shqiptarë gjithashtu për krijimin e lidhjeve me atdheun dhe për shpërndarjen e librave në gjuhën shqipe.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare