14 Janar 1847, thirrje për kryengritje e Josif Bagerit për popullin shqiptar

Shqiptarët me banim në Raguzë, më 14 Janar 1847, i drejtuan një “Thirrje” popullit shqiptar për themelimin e një Komiteti, që do të organizonte dhe drejtonte kryengritjen e përgjithëshme kundër pushtuesit osman. Thirrja ishte formuluar nga patrioti Josif Bageri dhe u botua në gazetën “Shpresa e Shqypnisë”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare