14 Gusht 1933, në Selanik, u vra me katër plumba në shpinë Hasan Prishtina

Pas katër atentateve me armë, të organizuara kundër tij, Hasan Prishtina, u vra me katër plumba në shpinë, në Selanik, nga agjenti i Zogut lbrahim Çelo, me 14 Gusht 1933. Bir i lavdishërn i Kosovës, gjashtë herë u dënua nga xhonturqit, nga Esat Pashë Toptani, nga Beogradi dhe tre herë nga Ahmet Zogu. Mori pjesë në shumë beteja; katër vjet jetoi dhe luftoi nëpër male me armë në dorë, dy herë u burgos nga serbët dhe bullgarët, 12 vjet jetoi në mërgim deri sa u vra nga killeri zogist. “Kreu i Tiranes dhe i Beogradit, shkruante “Rilindja” e Kosovës, natën e 14 Gushtit 1933, festuan për fitoren e tyre”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply