14 Gusht 1912, në Boston, u mbajt Kuvendi i Parë i Federatës Panshqiptare “Vatra”

Në Boston të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, më 14 Gusht 1912, u mbajt Kuvendi i Parë i Federatës Panshqiptare “Vatra”, nën drejtimin e Llambi Kreshpanit. Kuvendi zgjodhi kryesinë e rregullt të shoqërisë patriotike. Sekretar përgjithshëm i “Vatres” dhe kryeredaktor i gazetës “Dielli”, u zgjodh Faik Konica.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply