14 Dhjetor 1965, u shua At Visarion Xhuvani

Visarion Xhuvani

Sot përkujtohet përvjetori i vdekjes së teologut të shquar, luftëtarit të vendosur për autoqefalinë e Kishës Ortodokse Shqiptare, kryepeshkopit, që drejtoi për shumë vite Kishën Ortodokse Shqiptare, Visarion Xhuvani. Pas përfundimit të Universitetit Teologjik të Athinës dhe mbrojtjes së doktoraturës në Universitetin Teologjik të Kembrixhit, ai dha mësim në Universitetin Teologjik të Athinës, më pas drejtoi Kishën Mbretërore Greke në Sofje dhe shërbeu si Arqimandrit në Rumani. Në atdhe, ishte organizator i Kongresit Kishtar të Beratit dhe të Korçës që shpallën autoqefalinë e Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë. Vdiq në 14 Dhjetor 1965.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply