14 Dhjetor 1935, gazetarët më të mprehtë të viteve 30’, shkruajnë për T. Tashkon

Tefta Tashko

Tajar Zavalani dhe Ollga Plumbi, dy nga penat më të forta të gazetarisë shqiptare të paraluftës përshkruajnë koncertin recital të “Vullnetares fisnike të qytetërimit arbëror” TeftaTashko në kinemanë “Gloria” të Tiranës më 14 Dhjetor 1935. “Për herë të parë…, shkruan Tajar Zavalani, patëm rastin të dëgjojmë një artiste shqiptare, që mund të krahasohet, si nga bukuria e zërit ashtu edhe nga teknika vokale, me artistët më të mirë të viseve të qytetëruara, ku kënga dhe muzika lëvrohen qysh prej shekujsh.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply