14 Dhjetor 1929, Ankaraja suprimon Legatën Mbretërore Shqiptare

Mustafa Qemal Ataturku

Në bazë të ligjit Nr.257, më 14 Dhjetor 1929, në Ankara, u suprimua Legata Mbretërore Shqiptare. Para kësaj, dhe pikërisht, më 2 Nëntor 1922, Mustafa Qemal Ataturku, presidenti i parë i Turqisë moderne, me origjinë shqiptare, ndërpreu marrëdhëniet diplomatike me Shqipërinë, si reagim ndaj shpalljes së monarkisë dhe lidhjeve familjare të krijuara ndërmjet familjes mbretërore shqiptare dhe sulltanit të përmbysur.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply