14 Dhjetor 1924, shënohet fundi i Qeverisë së Nolit

Fan Noli

Gjatë kufirit shqiptaro-jugosllav, më 14 Dhjetor 1924, u zhvilluan luftime të ashpra ndërmjet forcave qeveritare dhe bandave të Ahmet Zogut, të mbështetura nga forcat jugosllave dhe repartet bjellogradiste ruse. Përleshjet vazhduan deri më 24 Dhjetor, ku qeveria demokratike e Fan Nolit, u detyrua të largohet në Vlorë dhe që andej në Itali. Fill mbas kësaj, ish kryeministri i kabinetit të fundit para Revolucionit të Qershorit, Iliaz Vrioni, mori pushtetin në Tiranë dhe pas hyrjes së Ahmet Zogut në kryeqytet, dha dorëheqjen.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply