14 Dhjetor 1913, Ismail Qemali demaskon ndërhyrjet brutale të Fuqive të Mëdha

Ismail Qemali

Ismail Qemali, me anë të letrës datë, 14 Dhjetor 1913, demaskonte ndërhyrjet brutale të Fuqive të Mëdha, në çështjet e brendëshme të Shqipërisë. “Fuqitë e Mëdha të cilat, caktimin e kushteve të ekzistencës dhe kufijve të Shqipërisë, i kanë rezervuar për vetë të tyre, shkruan ai, kanë rezervuar edhe të drejtën edhe caktimin e cilësisë dhe emërimin e atij personi, që do të mbretërojë në Shqipëri”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply