14 Dhjetor 1447, Skënderbeu përmbyll marrëveshjen me mbretin e Napolit

Skënderbeu

Në letrën që Alfonsi i pestë, Mbret i Napolit, i dërgonte Gjergj Kastrioti Skënderbeut, më 14 Dhjetor 1447, i  shprehte gadishmërinë, për ta ndihmuar në luftën kundër osmanëve. Ata  që në fillim të vitit 1447, kishin shkëmbyer ambasadorë, ndërsa letërkëmbimi shënonte përfundimin e aleancës midis shtetit të Arbërit, që po krijonte Skënderbeu dhe Mbretërisë së Napolit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply