13 Tetor 1995, Traktati i Miqësisë me Italinë

Marrëdhëniet Shqipëri-Itali

Në kryeqytetin Italian, më 13 Tetor 1995, u nënshkura “Traktati i Miqësisë dhe Bashkëpunimit midis Republikës së Shqipërisë dhe Republikës italiane”. Ai përbën bazën kryesore juridike, për zhvillimin e marrëdhënieve dypalëshe në të gjitha fushat e veprimtarisë dhe të shkëmbimeve të ndërsjellta.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply