13 Tetor 1943, Italia i shpall luftë Gjermanisë

Lufta e Dytë Botërore

Qeveria Italiane e gjeneral Badolios, më 13 Tetor 1943, i shpalli luftë Gjermanisë dhe tre aleatët e mëdhenj, SHBA, BRSS dhe Anglia, e njohën Italinë, si palë aleate në luftë kundër Gjermanisë naziste.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply