13 Tetor 1937, përurimi i shkollës për infermiere

Fakulteti i infermierisë

Në Tiranë, më 13 Tetor 1937, u përurua shkolla e parë, për përgatitjen e infermiereve. Shkolla u hap me fondet e Kryqit të Kuq dhe të Fondacionit “Rokfeler” të SHBA. Koha e mësimit ishte 3 vjet. Shkolla filloi veprimtarinë e saj me 17 nxënës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply