13 Tetor 1924, themelimi i shoqërisë “Bashkimi”

Avni Rustemi

Me nismën e Avni Rustemit, më 13 Tetor 1924, u themelua shoqëria “Bashkimi”, organizatë politike dhe shoqërore me karakter demokratik. Grumbulloi në gjirin e vet, patriot demokratë, të rinj intelektualë, punëtorë dhe fshatarë. Si organizata më e madhe demokratike dhe përparimtare e viteve 20-të, parashikonte në programin e saj reforma demokratike.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply