13 Tetor 1924, Shqiperia e Nolit aderon në 2 konventa

Fan Noli

Gjatë qeverisjes së  Fan Nolit, më 13 Tetor të vitit 1924, Shqipëria aderoi në dy akte të rëndësishme të së Drejtës Ndërkombëtare, “Konventa për ndalimin e shitjes së grave dhe të fëmijëve” dhe “Konventën për ndalimin e qarkullimit dhe trafikut të publikimeve të turpshme”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply