13 Tetor 1912, mesha e parë shqip në SHBA

Shoqëria e parë kishtare në SHBA

Më 13 Tetor të vitit 1912, u mbajt mesha e parë në gjuhën shqipe, në kishën shqiptare në South Bridge të Shteteve të Bashkuara. Kisha me emrin e Shën Kollit, u ndërtua nga bashkatdhetarët tanë në mërgim dhe u celebrua nga At Fan Noli dhe At Naum Cere.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply