13 Tetor 1461, Skënderbeu ndihmon mbretin e Napolit

Skënderbeu

Forcat e bashkuara shqiptare dhe napolitane, më 13 Tetor 1461, sulmuan Orsinin, një nga kundërshtarët e mbretit të Napolit dhe aleatit të Gjergj Kastriotit dhe i shkaktuan atij një disfatë të rëndë. Gjatë fushatës së Gjergj Kastriotit, për të ndihmuar aleatët e vet në Itali, heroi ynë bëri përpjekje për zgjidhje paqësore të kontradiktave.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply