13 Tetor 1396, fretërit shqiptarë u përjashtuan nga taksa

Venediku mesjetar

Senati i Venedikut, pasi shqyrtoi lutjen e kuvendeve të fretëve në trojet shqiptare, më 13 Tetor 1396, i përjashtoi ato nga taksat për “sendet e pasuritë”, si dhe për frutet e pronave që kishin në viset e Durrësit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply