13 Shtator 1775, Ahmet Kurt Pasha u merr Bushatllinjve Tiranën dhe Kavajën

Pashallëku i Shkodrës

Ahmet Kurt Pasha, më 13 Shtator 1775, hyri në Tiranë pa ndeshur në ndonjë rezistencë  dhe vendosi si komandant Islam Beun. Brenda një nate, ai mori edhe Kavajën dhe gjithë  Shqipërinë e Mesme. Kjo ishte një disfatë e madhe për Bushatllinjtë e Shkodrës, të cilët i kishin këto zona nën ndikimin e vet.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply