13 Shkurt 1944, nisi operacioni gjerman “Pik” në Malësi të Gjakovës

Më 13 Shkurt 1944, pushtuesit nazistë filluan operacionin “Pik” në Malësinë e Gjakovës. Morën pjesë rreth 5000 ushtarë të Vermahtit dhe mercenarë. Operacioni drejtohej kundër bazës së Lëvizjes Nacionalçlirimtare të Tropojës, e cila luante një rol të rëndësishëm për të gjithë Veriun dhe Kosovën.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare