13 Prill 1926, u firmos në Milano konçensioni i qymyrgurit për minierën e Memaliajt

Më 13 Prill 1926, në Milano, u përfundua marrëveshja sipas së cilës, qeveria e Ahmet Zogut i jepte shoqërisë italiane “Sindicate Italiano Giaccimenti Minerali Albanesi” konçensionin për shfrytëzimin e qymyrgurit në minierën e Memaliajt, me një afat gjysëm shekullor dhe me të drejtën e ripërtëritjes së marrëveshjes edhe për 30 vjet të tjera.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare