13 Mars 1977 kostumografi Izet Curri u nderua në Francë me çmimin “Unaza e artë”

Tre dekada më parë, më 13 Mars 1977, kostumografi i dëgjuar shqiptar Izet Curri, u nderua me çmimin “Unaza e artë”, vlerësimi më i madh i Republikës Franceze për kostumografinë. “Kostumjeri i yjeve të kinematografisë”, siç e kanë quajtur bashkëatdhetarin tonë, ka punuar në më shumë se 30 filma, në dhjetra pjesë teatrore, balete dhe opera, ka bashkëpunuar me shumë yje të artit si me Brixhid Bardo, Sofia Loren, etj. Boton disa revista mode dhe ka hapur shumë ekspozita me punimet e tij më të mira.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare