13 Mars 1908 trimat e Çerçiz Topullit vranë bimbashin në Gjirokastër

Luftëtarët e çetës së Çerçiz Topullit, Bajram Ligu dhe Lek Dushi, më 13 Mars 1908, vranë në mes të Gjirokastrës bimbashin turk. Në rrugën ku u krye atentati, është vendosur një pllakë përkujtimore me mbishkrimin “Në këtë vend ndizet shkëndija e parë e luftës së Mashkullorës me vrasjen e bimbashit turk…”

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare