13 Maj 1913, ushtria malazeze u detyrua të lirojë Shkodrën

Pas një demonstrate dhe bllokade, që ndërmori flota ndërkombëtare, më 13 Maj 1913, ushtria malazeze u detyrua të lirojë Shkodrën. Qyteti u pushtua nga forcat ndërkombëtare, që komandoheshin nga admirali angez Cecil Bourney.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare