13 Janar 1993, u vendosën marrëdhëniet diplomatike me Ukrainën

Pas përfundimit të bisedimeve, më 13 Janar 1993, në Nju Jork u shpall komunikata për vendosjen e marrëdhënieve diplomatike ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Ukrainës, një nga republikat më të mëdhaja të  ish Bashkimit Sovjetik, që u shpall shtet  i pavarur dhe Sovran, në gusht të vitit 1991.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare