13 Janar 1981, u përkthye romani i Migel Asturias “Papa jeshil”

Në Janar të vitit 1981, u vu në qarkullim romani  i shkrimtarit guatemalas, Migel Asturias “Papa Jeshil”, përkthyer nga Perto Zheji. Kjo  ishte vepra e katërt e këtij nobelisti që  i prezantohej lexuesit shqiptar. Më 1971, doli në Prishtinë, “Legjenda e Guatemalës”. Një vit më pas u botua në Tiranë “Week-end në Guatemalë” dhe më 1974, “Zoti President”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare