13 Janar 1920, anglezi Tomas Uinkop botoi dramën “Skënderbeu ose dashuria për liri”

Më 13 Janar 1920, u shqipërua dhe u botua drama e shkrimtarit dhe dramaturgut anglez Tomas Uinkop “Skënderbeu ose dashuria për liri”. Kjo është një nga veprat e shumta të autorëve të huaj, kushtuar heroit tonë kombëtar Gjergj Kastrioti,  i cili udhëhoqi epopenë 25 vjeçare kundër hordhive pushtuese osmane në mbrojtje të lirisë së vendit dhe të civilizimit evropian.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare