13 Janar 1913, lindi patrioti arbëresh Domenik Mauri

Në Shën Mitër të Kalabrisë, më 13 Janar 1913, u lind patrioti dhe luftëtari për liri e demokraci, arbëresh  i quajtur Domenik Mauri. Ai  ishte njëri prej udhëheqësve më të shquar të revolucionit të vitit 1848, në Kalabri dhe pas një periudhe migrimi në  ishujt e Jonit dhe në Romë, u bë një prej njëmijë “këmishëkuqëve” të Xhuzepe Garibaldit, duke  i vajtur pas deri në Marsejë. Domenik Mauri njihet dhe si poet  i shquar, që ka shkruar vargje vetëm në gjuhën  italiane.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare