13 Janar 1897, u botua në Sofje almanaku i parë shqiptar “Dritrrëfenjësi shqip”

Në kryeqytetin bullgar, më 13 Janar 1897, filloi botimin “Dritrrëfenjësi shqip”, organ  i shoqërisë atdhetare të mërgimtarëve shqiptarë në Sofje “Dëshira”. Ai mbetet një botim me vlerë historike e publicistike; njihet si një prej almanakëve të parë shqiptarë.  i beri jehonë ngjarjeve politike të kohës, luftës së popullit për dituri, liri dhe pavarsi. Dilte me format të vegjël deri në 100 faqe, ku përfshiheshin datat kalendarike dhe ngjarje, biografi të figurave patriotike shqiptare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare