13 Dhjetor 1920, Qeveria e Iljaz Vrionit shpreh vullnetin për fqinjësi të mirë

Iljaz Vrioni

Qeveria e Iljaz Vrionit, me anë të notës, së 13 Dhjetorit 1920, i deklaronte qeverisë jugosllave se “një nga pikat kryesore të programit të saj, është pasja e marrëdhënieve paqësore e të sinqerta me Jugosllavinë dhe gjithë vendet e tjera fqinje” dhe i kërkonte asaj, që të respektonte integritetin territorial shqiptar dhe të lironte tokat shqiptare të pushtuara nga forcat jugosllave.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply