12 Tetor 1913, Esat Pasha formoi Qeveri në Durrës

Esat Pasha

Esat Pashë Toptani, më 12 Tetor 1913, shpalli në Durrës formimin e “Pleqësisë së Shqipërisë së Mesme”, në krye të së cilës u vu vetë. Ai preu çdo marrëdhënie me Qeverinë e Vlorës dhe filloi luftën kundër saj. Pushteti i Toptanit shtrihej në një zonë të ngushtë, që përfshinte Durrësin, Shijakun, Peqinin, Kavajën dhe Tiranë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply