12 Shtator 2000, nisi ekspedita arkeologjike në Finiq

Finiq

Në qytetin antik të Finiqit, 12 km larg Sarandës, më 12 Shtator të vitit 2000, në bazë të protokollit të nënshkruar një vit më parë, nisi punën ekspedita e përbashkët me arkeologjinë italiane dhe shqiptarë. Ekspedita e shtriu misionin, në të gjithë territorin antik, duke kryer sondazhe dhe gërmime për evidentimin sa më të plotë të objekteve të qytetërimit antik.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply