12 Shtator 1998, u vra Azem Hajdari, pishtar i demokracisë

Azem Hajdari

Pranë Selisë së Partisë Demokratike në Tiranë, më 12 Shtator 1998, u vra në një atentat anëtari i kryesisë së saj, kryetari i Komisionit Parlamentar të Mbrojtjes, nismëtar i Lëvizjes antikomuniste të Dhjetorit, që shpuri në përmbysjen e pushtetit monist, Azem Hajdari. Dy rojet e tij: Besim Çerja dhe Zenel Neza, u plagosën rëndë dhe i pari vdiq.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply