12 Shtator 1884, lindi Osman Haxhia, atdhetar liridashës i pa epur

Osman Haxhija

Në Shtator 1884, u lind atdhetari demokrat dhe luftëtari i lirisë Osman Haxhija. Mësimet e para i mori në Vlorë, të mesmen e kreu në Stamboll, ku u njoh me rilindasit tanë të shquar dhe zhvilloi veprimtari të dendur në atdhe. Për këtë u internua në Arabinë Saudite. Pas arratisjes, mori pjesë në Kuvendin e Vlorës dhe Qeverinë e Ismail Qemalit. Osman Haxhija ishte një nga organizatorët dhe drejtuesit e Luftës së Vlorës, më 1920.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply