12 Shtator 1775, Bushatllinjtë e Shkodrës sulmojnë trupat Osmane afër Peqinit

Peqin

Ushtritë e Bushatllinjëve dhe aleatët e tyre, sulmuan më 12 Shtator 1775, në afërsi të Peqinit trupat osmane, të komanduara nga Ahmet Kurt Pasha i Beratit. Ato ranë, në kurthin e përgatitur nga ky i fundit dhe rreth 4000 vetë mbetën të vrarë, midis tyre dhe kapedani mirditor Gjon Marku.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply