Site icon Qendra Mbarekombetare e Koleksionisteve Shqiptare

12 Shkurt 1997, u shfaq në TVSH dokumentari “Rruga e mundimshme e Rilindjes”

Në ekranin e Televizionit Shqiptar, më 12 Shkurt 1997, u shfaq filmi dokumentar “Rruga e mundimshme e Rilindjes” me skenarist dhe realizues Angjelina Papalilon, autore e disa filmave dokumentarë dhe operator Bujar Korën. Filmi është një kronologji e punës dhe luftës për mbijetesë të gazetës kryesore kosovare, “Rilindja, pas ndërprerjes me dhunë të botimit të saj në Prishtinë. Në kushtet e pushtimit gazeta vazhdoi të botohej në Tiranë, Zvicër e në Gjermani.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Exit mobile version