12 Shkurt 1957, u themelua në Tiranë Ansambli i Këngëve dhe Valleve

Ansambli i Këngëve dhe Valleve, që njihet jo vetëm brenda vendit, por edhe jashtë për shfaqjet e tij të shumta, të bukura dhe origjinale, u ngrit në Tiranë, më 12 Shkurt 1957. Ai lindi si nevojë për përpunimin dhe promovimin e folklorit tonë të pasur. Ansambli ka bërë turne të shumta në vende të ndryshme të botës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare