12 Qershor 1994, hapet në Austri ekspozita e madhe e kulturës shqiptare

Në kështjellën muzeore të Salzburg, në Austri, më 12 Qershor 1994, u hap ekspozita e madhe e kulturës shqiptare. Në të, u ekspozuan 15 ikona të artit tonë mesjetar, 230 objekte etnografike, kostume popullore të Lunxhit, Tiranës, Beratit, Drenicës së Kosovës, Zadrimës si dhe albume, kataloge, videokaseta, etj. Ekspozita qëndroi e hapur për 3 muaj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply