12 Prill 1939, u krye “Bashkimi Personal” i Shqipërisë me Italinë

Më 12 Prill 1939, në Tiranë, arrin ministri i jashtëm fashist Konti Ciano. Po atë ditë u mblodh e ashtuquajtura Asamble Kushtetuese e cila vendosi: rrëzimin e regjimit të Zogut, abrogimin e Statutit Themeltar të Mbretërisë Shqiptare, krijimin e një qeverie kuislinge dhe “Bashkimin Personal” të Shqipërisë me Italinë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare