12 Prill 1914, betejë e trupave greke me xhandarmërinë Shqiptare në Postenan

Në grykën e Postenan-Lehovës, më 12 Prill 1914, u zhvillua një betejë ndërmjet forcave kombëtare shqiptare dhe njësive ushtarake greke, që duke shkelur kufirin e përcaktuar nga Komisioni Ndërkombëtar i Kontrollit dhe aktet ndërkombëtare dypalëshe, shkaktonin konflikte të armatosura. Kundër këtyre sulmeve pirateske të ushtarakëve grekë, më 14 Prill 1914, me anë të një telegrami, adresuar mbretit Vilhelm Vidi, ankohet edhe Bashkësia Ortodokse e Korçës. Telegrami mban firmën e Dhimogjirondisë dhe mëkëmbësit të Dhespotit të Korçës

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare