12 Nëntor 1944, pushkatimi i intelektualëve pa gjyq

Vesim Kokalari

Në 12 Nëntor 1944 u pushkatuan pa gjyq disa figura të spikatura të jetës intelektuale shqiptare. Vesim Kokalari, i angazhuar në themelimin e një shtëpie botuese dhe pjesmarrës në Luftën e Vlorës u pushkatua në këtë datë. Gjithashtu edhe Syrja Kokalari i cili kishte kryer studimet e larta në Itali pati të njëjtin fat.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply