12 Mars 1921, u hap në Korçë e kinemaja e parë publike “Moderne”

Më 12 Mars 1921, artdashësit dhe veteranët e kinemasë, Thoma Turtulli, Dhimitër Mano dhe Nasi Aristidhi hapën në Korcë kinemanë e parë publike, që e quajtën kinema “Moderne”. Ajo u përurua me filmin “Hipodromi i Parisit”. Kurse në prill të vitit 1927, ata krijuan Shoqërinë Anonime Shqiptare, “Çinematro”, që kishte kapitalin dhe statutin e saj. Kështu filloi te çajë rrugën e vet në Shqipëri “Arti i Shtatë”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare