12 Maj 1940, u lind ekonomisti dhe gazetari kosovar Sari Hadërgjonaj, në Pobergjë të Deçanit

Në Pobergjë të Deçanit, më 12 Maj 1940, u lind ekonomisti dhe gazetari kosovar Sari Hadërgjonaj. Profesionin e ekonomistit dhe të gazetarit, e ka ushtruar në Sarajevë si korrespondent i gazetës “Rilindja” të Prishtinës, si redaktor i emisioneve shqipe në Radiotelevizionin e Sarajevës dhe korespondent i këtyre organeve në kryeqytetin e Kosovës. Qindra e mijëra shkrime, që mbajnë autorësinë e tij, janë botuar në faqet e shtypit shqiptar dhe të huaj, janë transmetuar nëpërmjet mikrofonit dhe ekranit të vogël. Hadërgjonaj është shquar edhe në fushën e përkthimit. Shumë vepra letrare të autorëve shqiptarë, i ka përkthyer e botuar në Bosnjë-Hercegovinë, Maqedoni, Kroaci dhe Slloveni, duke ndihmuar kështu, dialogun artistik dhe shpirtëror midis popujve të Ballkanit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare