12 Korrik 1927, lindi në Shkodër këngëtari popullor Xhevdet Hafizi

Bota e magjishme e këngës popullore shqiptare, sot kremton përvjetorin e lindjes të këngëtarit të shquar Xhevdet Hafizi. U Iind në Shkodër, më 12 Korrik 1927. Me muzikën, u njoh në vatrën familjare dhe Liceun Artistik, “Jordan Misja” të Tiranës. Ishte ndër bilbilat e parë popullorë të mikrofonit, të Radio-Shkodrës dhe Radio-Tiranës; solist i preferuar i Filarmonisë së Shtetit, më 1950, i Asamblit të Këngëve dhe Valleve Popullore; interpretues i papërsëritshëm i këngës popullore të Veriut e të Jugut, të këngës lirike, epike dhe historike, këngëtari që i dha jetë, dhjetra këngëve popullore, në skenat e vendit dhe jashtë tij.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply