12 Korrik 1912, kryengritjet e forta të popullsisë shqiptare detyruan komandantin turk të ndërpresë operacionin ndëshkimor në Kosovë

Më 12 Korrik 1912, repartet kryengritëse, që veronin në krahinat verilindore të Kosovës, ndërmorën një betejë të përgjakshme kundër forcave osmane. Në të njëjtën kohë në Prishtinë, Novipazar e Vuçitern, u ngrit populli i qyteteve dhe komandanti turk Fadil Pasha, u detyrua të ndërpresë operacionin ndëshkimor. Më 12 Korrik, kryengritësit, rrethuan Gjakovën. Garnizoni turk i qytetit, refuzoi të luftojë kundër shqiptarëve dhe kjo e detyroi komandën të hyjë në bisedime me kryengritësit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply