12 Janar 1957, u shua misionari italian Lorenc Vixoli; një jetë për arsimin shqip

Misionarët italianë

Misionari italian në Shqipëri, Lorenc Vixoli, që gjithë jetën e tij ja kushtoi zhvillimit të arsimit dhe kulturës shqiptare, ndërroi jetë, më 12 Janar 1970. Përveç teksteve të shumta shkollore, ai në vitin 1923, botoi librin “Shqipëria” dhe më 1930, atë me titull “Atdheu ynë”, të cilët për nga pasuria materiale dhe dokumentare, mbeten burime të rëndësishme për gjeografinë dhe historinë e Shtetit Shqiptar në periudhën fillestare të veprimtarisë së tij.

Leave a Reply