12 Janar 1927, dënohen ashpër krerët e kryengritjes së Dukagjinit

Krerë të Dukagjinit

Pas shtypjes me armë të kryengritjes në Dukagjin, gjyqi politik që u hap në Shkodër, më 12 Janar 1927, tre nga krerët kryengritës i dënoi me varje, një me pushkatim dhe 10 të tjerë me afate të ndryshme heqje lirie.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply