12 Janar 1920, protestë për Konferencën e Paqes; ndërgjegja njerëzore nuk e pranon copëtimin e Shqipërisë

Konferenca e Paqes

Komiteti “Mbrojtja Kombëtare e Kosovës”, më 12 Janar 1920, i dërgoi kryesisë së Konferencës së Paqes në Paris një protestë kundër planeve për t’i dhënë Shkodrën Jugosllavisë, Epirin Greqisë dhe Vlorën Italisë. Ky, thuhet në protestë, do të ishte një vendim mizor e barbar, që nuk do ta pranonte ndërgjegjia njerëzore në shekullin e njëzetë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply