12 Gusht 1912, kryengritësit shqiptarë marrin Shkupin

Kryengritësit shqiptarë, mësyen forcat turke dhe më 12 Gusht 1912, morën Shkupin. Kjo ishte një fitore e madhe për shqiptarët, që nxiti bashkimin e vullnetarëve të tjerë me njësitë kryengritëse, të cilat numëronin mbi 20 mijë luftëtarë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply