12 Gusht 1461, ekspedita e Gjergj Kastriot Skënderbeut në ndihmë të Mbretit të Napolit

Në informacionin e datës 12 Gusht 1461, flitet për ekspeditën e Gjergj Kastriotit në Itali, në ndihmë të aleatit të tij Ferdinantit, Mbretit të Napolit. Ai u nis nga brigjet shqiptare, me një mijë kalorës dhe dy mijë këmbësorë, duke marrë me vete edhe ushqimin e nevojshëm për ushtrinë e tij dhe pas fitores që korri, u kthye në Atdhe.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply